Taonta - metalli muuttaa muotoaan

Yllä olevalla videolla nähdään, kuinka terästä taotaan vastaiskuvasaroilla Memar Oy:n Pirkkalan takomolla.

Taonnassa kappaleen syyrakenne muovautuu kappaleen rakenteen mukaiseksi, jolloin takeella on hyvä lujuus ja sitkeys. Koska tae muovataan lopulliseen muotoonsa pienellä materiaalihäviöllä koneistukseen verrattuna, voidaan arvokas raaka-aine hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. 

Taonta valmistusmenetelmänä tuo siis materiaalisäästöä, parantaa tuotteen mekaanisia ominaisuuksia ja lyhentää monimutkaisten komponenttien valmistusaikaa.  

Lämpökäsittely

Lämpökäsittelyillä voidaan vaikuttaa kappaleen vaadittaviin materiaaliominaisuuksiin kuten kovuuteen, lujuuteen, sitkeyteen ja kulutuskestävyyteen.

Induktiokuumennus ja vaakataonta

Induktiokuumennus menetelmänä tuottaa nopeasti intensiivistä, keskitettyä ja hallittavissa olevaa lämpöä. Menetelmä on nopea, toistettavissa oleva ja se on helppo yhdistää muuhun tuotantoprosessiin. Vaakataonta puolestaan mahdollistaa monimutkaiset muodot pitkillekin kappaleille.

Koneistus

Yllä olevalla videolla nähdään CNC-koneistusta Memar Oy:n Seinäjoen toimipisteellä.

Koneistuksessa kappaleesta poistetaan materiaalia sorvaamalla tai jyrsimällä halutun muodon saavuttamiseksi. Valmistamissamme tuotteissa yhdistyvät usein sekä perinteinen konepajateollisuusosaaminen ja nykyteknologia asiakkaalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Sorvaus ja kierteen mankelointi

Kun kierteeltä vaaditaan erityistä lujuutta, on mankelointi eli kierteen valssaus hyvä vaihtoehto. Mankeloinnissa  kierre säilyttää optimaalisen lujuuden, koska kappaleen voimalinjat eivät rikkoudu.

Koneistettuihin kierteisiin verrattuna mankeloiduilla kierteillä on myös pienempi kiinnileikkautumisriski. Tarkkuus, pinnan laatu ja kustannustehokkuus sekä mekaaniset ominaisuudet ovatkin mankeloidun kierteen etuja.

Tarkastukset

Yllä olevalla videolla nähdään  tarkastusta 3D-mittalaitteella.

Koko valmistusketjumme on täysin jäljitettävä ja hallittu ISO 9001 laatujärjestelmän mukaisesti.

Memar Oy kumppanina

Kuinka monipuoliset tuotantovaihtoehtomme voivat tehostaa sinun yrityksesi liiketoimintaa?